Automatisch aanvullen uitschakelen in Chrome

Automatisch aanvullen van formulieren in Chrome is niet altijd handig. Soms wordt je e-mailadres of postadres verkeerd ingevuld, of erger nog: je ziet standaard de gegevens van een ander verschijnen. Zo zet je het uit.

Automatisch aanvullen uitzetten chrome

Ben je in Chrome bezig met het invullen van een formulier en worden persoonlijke gegevens automatisch ingevuld? Automatisch aanvullen van formulieren in Chrome is niet altijd handig. Zo zet je automatisch aanvullen uit.

Soms wordt je e-mailadres of postadres verkeerd ingevuld, of erger nog: je ziet standaard de gegevens van een ander verschijnen. Vaak iemand die je zelf gemaild hebt en waarvan zijn of haar persoonlijke gegevens ineens in jouw formulieren in Chrome verschijnen. Hoe zet je autofill uit?

Automatisch aanvullen uitschakelen in Chrome

Gelukkig is er een oplossing. Je kunt het automatisch aanvullen van gegevens in Chrome uitschakelen via de instellingen. Wanneer je het automatisch invullen wel handig vindt, maar er gegevens van een ander e-mailadres of persoon verschijnen, kun je deze adressen ook beheren. Dan zie je de volgende keer alleen jouw gegevens in de formulieren.

Stappenplan automatisch aanvullen uitschakelen in Chrome

 1. Open Chrome
 2. Klik op de drie puntjes rechtsboven in beeld
 3. Kies voor ‘Instellingen
 4. Zoek in de lijst naar het kopje ‘Automatisch aanvullen
 5. Klik op ‘Adressen en meer
 6. Verwijder de ongewenste adressen.

Deze werkwijze gebruik je ook als je opgeslagen wachtwoorden wilt wijzigen of verwijderen. En wil je dat Google Chrome je betaalgegevens niet meer opslaat? Dan wijzig je dat ook via de instellingen onder het kopje ‘Automatisch aanvullen’ bij de instellingen in Chrome.

Een geavanceerde manier om snel bij het scherm automatisch aanvullen te komen:
Type het volgende in de adresbalk van Chrome: ‘chrome://settings/autofill

URL in adresbalk automatisch invullen uitzetten

Een ander probleem dat heel vervelend kan zijn, is het automatisch aanvullen van de namen van websites in je adresbalk. Google Chrome heeft een intelligente adresbalk, waarin je suggesties krijgt op basis van je internetgeschiedenis of populaire sites.

Deze automatische zoeksuggesties zijn vaak heel makkelijk, maar soms ook vervelend. De automatische zoeksuggesties schakel je eenvoudig uit:

Optie 1: Wis je internetgeschiedenis en automatisch aanvullen in Chrome

 1. Klik op de drie puntjes rechtsboven in beeld.
 2. Klik op ‘Geschiedenis’ en links nog een keer op ‘Geschiedenis’.
 3. Klik op ‘Browsegegevens wissen’.
 4. Vink in het lijstje ‘Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen’ aan.
 5. Klik op de blauwe knop ‘Gegevens wissen’.

Optie 2: Zet het automatisch aanvullen van gegevens uit

 1. Klik in Chrome op de drie puntjes rechtsboven in beeld
 2. Kies voor ‘Instellingen
 3. Zoek in de lijst naar het kopje ‘Automatisch aanvullen
 4. Klik op ‘Adressen en meer
 5. Zet het blauwe schuifje bij ’Adressen opslaan en invullen’ uit.

Zeg eens eerlijk: heb jij een goede backup?

Ben jij ook zo bang dat jouw externe harde schijf niet meer werkt en je al je bestanden en foto's kwijt bent? Wij zorgen er altijd voor dat we twee externe harde schijven hebben. Als er een kapot gaat of niet meer werkt, dan heb je altijd de andere nog. De prijzen van harde schijven zijn enorm gedaald. Deze portable harde schijf van maar liefst 1GB is compact en ideaal voor onderweg. Ook verkrijgbaar als 4GB. Geschikt om al je foto's, video's en documenten op te slaan en te backuppen.

Nooit meer gedoe met losse geheugenkaartjes

Al die verschillende geheugenkaartjes die zonder adapter niet in je laptop passen. Wat een gedoe. Herken je het? Deze supergoedkope USB kaartlezer lost alle problemen voor je op!