Facebook account verwijderen na overlijden

Het verwijderen van een Facebook account na overlijden is snel geregeld. Facebook snapt dat mensen na een overlijden in een rouwproces zitten en maken het verwijderen van het Facebookprofiel van de overledene eenvoudig.

Facebook na overlijden

Het verwijderen van een Facebook account na overlijden gaat via een formulier. Op dat formulier geef je aan wie je bent en wat je relatie met de overledene is. Zorg wel dat je een overlijdensakte of een geboortebewijs van de overledene meestuurt. Als je het verzoek verstuurd hebt, zorgt Facebook ervoor dat het account snel verwijderd wordt, of er een herdenkingsplaats van wordt gemaakt.

Het Facebook account van een overleden persoon verwijderen kan emotioneel zijn. Daarom heeft Facebook ervoor gezorgd dat familieleden van de overledene zijn of haar gegevens snel kunnen laten verwijderen of een herdenkingsstatus kunnen geven. Hierbij hebben de nabestaanden enkele mogelijkheden. Het Facebookprofiel kan in zijn geheel en permanent verwijderd worden, maar ook is het mogelijk om na het overlijden een herdenkingspagina te laten bestaan waarop vrienden en familie condoleances of mooie herinneringen kunnen laten voortbestaan.

Facebook account verwijderen na overlijden

Het verwijderen van een Facebookprofiel na overlijden gebeurt via een speciaal formulier. Op dit formulier dat speciaal voor overlijdens bestaat, geef je onder meer je eigen naam en relatie met de overledene aan. Het is belangrijk dat je een familieband of andere relatie met de overledene hebt, anders kan het zijn dat Facebook je verzoek niet kan honoreren.

Op het formulier geef je ook aan wat de volledige naam van de overledene is, het adres van zijn of haar facebookpagina en het e-mailadres van de overleden persoon. Voordat je het formulier verzendt is er nog de mogelijkheid om een speciaal verzoek of vraag aan het Facebookteam te stellen. Vergeet ook niet om bewijs van het overlijden of een geboortecertificaat digitaal mee te sturen. Op het formulier kun je aangeven of je het Facebook account volledig wilt verwijderen, of dat je het account wilt laten wijzigen in een herdenkingspagina.

Het formulier voor het aangeven van een overlijden op Facebook.

Facebook herdenkingspagina na overlijden

Wil je het Facebook account na overlijden niet permanent verwijderen, dan bestaat de optie om een herdenkingspagina aan te maken. Het Facebook-account krijgt dan na het melden van het overlijden een herdenkingsstatus waarop vrienden, familie en bekenden reacties of condoleances kwijt kunnen, Vrienden en familie kunnen een Facebookprofiel op herdenkingsstatus laten zetten. Ook dit gaat eenvoudig en geeft je op hetzelfde formulier aan. Facebook controleert de informatie en verandert het account naar een herdenkingspagina.

Formulier aanvragen Facebook account herdenkingspagina / herdenkingsstatus

Volgende artikelFacebook account verwijderen
Delen

Laat een reactie achter