Facebook account verwijderen

Het verwijderen van een Facebook account is niet zo lastig als men over het algemeen denkt. Als je Facebook account verwijderd is, zal je tijdelijk niet meer op Facebook zichtbaar zijn of kun je kiezen voor permanent verwijderen van Facebook

Facebook account verwijderen

Het verwijderen van een Facebook account is gemakkelijker dan het lijkt. Als je je Facebook-account verwijderen wil, dan geef je dit via de instellingen aan. Dat kun je zelf regelen. Toch is de benaming account verwijderen niet helemaal terecht, want je gegevens blijven nog wel binnen Facebook opgeslagen. Dit kan handig zijn als je later besluit om je Facebook profiel weer te activeren.

Wil je je Facebook account permanent verwijderen? Dan is er nog een extra stap nodig en moet je een speciaal formulier op Facebook invullen. Je gegevens worden dan ook niet meer opgeslagen binnen Facebook en je account is later ook niet meer met de oude gegevens te activeren. In dit artikel lees je meer over het verwijderen van een Facebook account.

Wil je een Facebook-account van een overleden persoon verwijderen? Daar is een apart artikel over geschreven. Je moet het overlijden bij Facebook melden en kunt daarna het Facebook account van de overleden persoon verwijderen.

Facebook account verwijderen/deactiveren

Facebook biedt twee mogelijkheden voor het verwijderen van een account: je kunt je Facebook-account en profiel op Facebook verwijderen via de instellingen, maar in feite wordt je account dan alleen maar gedeactiveerd en onzichtbaar voor anderen. Mensen kunnen je tijdlijn daarna niet zien en niet naar je zoeken, maar je kunt je account altijd weer activeren, waarbij je Facebookvrienden en interesses gewoon bewaard blijven.

Facebook profiel verwijderen

Log in op Facebook en klik op het menu Account rechtsboven in je scherm. Selecteer Instellingen en kies voor de optie Beveiliging in de linkerkolom. Hier vind je de optie Je account deactiveren. Volg de stappen om dit te bevestigen en volg dan de stappen om te bevestigen. Wanneer je Facebookpagina’s of applicaties beheert, kun je in deze stappen ook de beheerders van deze pagina’s wijzigen en overdragen.

Na het verwijderen van je Facebook account kunnen gegevens zoals berichten die je hebt gestuurd nog wel zichtbaar zijn voor anderen. Die worden namelijk niet onder je facebook profiel opgeslagen. Besluit je later dat je weer van Facebook gebruik wilt maken, dan kun je je eigen account gemakkelijk weer activeren. Je hoeft je hiervoor alleen maar aan te melden met je e-mailadres en wachtwoord. Je Facebook-profiel wordt dan weer volledig hersteld.

Facebook account permanent verwijderen

Denk je echt nooit meer terug te keren naar Facebook? Dan kun je verzoeken om je Facebook-profiel en Facebook account permanent te verwijderen. Hierna kun je het Facebook account niet meer activeren en weet je zeker dat je Facebook profiel volledig verwijderd is.

Voor het volledig verwijderen van je Facebookprofiel moet je via een speciaal formulier contact opnemen met Facebook zelf. Na goedkeuring kan het nog tot maximaal 90 dagen duren voordat alle zaken die je hebt gepost, zoals foto’s en statusupdates definitief zijn verwijderd. Facebook wacht altijd wel een aantal dagen voordat het permanent verwijderen van je Facebook account in gang wordt gezet. Sommige mensen veranderen namelijk toch van gedachten. Als je je bedenkt, dan hoef je alleen maar een keer in te loggen, waarbij je verzoek tot verwijdering direct geannuleerd wordt. Als je account al verwijderd is kun je niet meer inloggen op Facebook.

Na het permanent verwijderen van Facebook kan het overigens wel zijn dat er nog steeds berichten van jou bij vrienden staan. Deze zaken worden namelijk niet onder je eigen account opgeslagen.

Formulier om je Facebook account permanent te verwijderen

Laat een reactie achter