Facebook tags verwijderen van foto’s

Als iemand je op Facebook tagt, dan verschijnt jouw naam als tags op foto’s. Soms kan dat ongewenst zijn. Wat kun je doen tegen het taggen van foto’s op facebook en hoe verwijder je fototags van Facebook?

Facebook tags verwijderen

Als je iemand je in een foto op Facebook tagt, dan wordt er een link gelegd naar jouw profiel. Bovendien kan het bericht waarin jij als tag bent toegevoegd op je tijdlijn verschijnen en zien al je vrienden de foto’s waarop jij met een tag staat. Dat kan leuk en handig zijn om te zien wie op een foto staat, maar soms zijn tags op Facebook ook heel ongewenst. Hoe verwijder je tags op foto’s in Facebook?

Als je zelf iemand tagt, dan kan iedereen dit zien en ook op de naam klikken van deze persoon. Normaal gesproken krijgt degene die getagd wordt hiervan een bericht. Als jij degene bent die getagd is en je vindt dat vervelend, dan kun je kiezen om tags altijd eerst zelf te willen controleren.

Tags verwijderen op foto’s in Facebook

Als je niet blij bent met een facebookbericht of foto waarin je bent getagd, dan kun je die tag verwijderen door zelf de tag te verwijderen of de persoon die je heeft getagd vragen om de foto of het bericht van facebook te verwijderen. Ga hiervoor met je muis naar je tijdlijn en klik op Tag rapporteren/verwijderen in het menu. Selecteer Ik wil deze tag verwijderen of Ik wil de tag van mezelf verwijderen op een foto. Je kunt zelf kiezen of je de tag zelf verwijdert of degene die de foto heeft geplaatst vragen om de tag weg te halen.

Na het tags verwijderen worden deze niet meer weergegeven in het bericht of op de foto, maar het bericht of de foto zelf blijven nog wel zichtbaar voor iedereen waarmee het bericht of de foto is gedeeld. Als je liever de hele foto waarin je getagd bent wilt verwijderen, dan zul je degene die de foto of het bericht geplaatst heeft moeten vragen om de foto of tekst te verwijderen.

Wat gebeurt er als iemand je tagt?

Als iemand een tag toevoegt aan iets wat jij hebt gedeeld, dan wordt dat gezien door het publiek dat jij kiest voor de foto of het bericht. Ook degene die in de foto is getagd, inclusief vrienden zien de tag. Vind je dit niet prettig? Dan kun je de zichtbaarheid aanpassen, klik daarvoor naast het verslag op de publiekselectie, selecteer Aangepast en schakel het vakje Vrienden van getagde personen uit.

Tags goedkeuren voordat ze op Facebook verschijnen

Op Facebook bestaat de mogelijkheid om tags van mensen die niet je vrienden zijn te controleren en goed te keuren. Ook is het mogelijk om tags die vrienden aan je berichten of foto’s koppelen te controleren door de optie Tag bekijken in te schakelen.

Wil je je Facebook-account liever helemaal opzeggen en je Facebook verwijderen? Lees dan het artikel Facebook account verwijderen.

Laat een reactie achter