Muziek downloaden van YouTube

Muziek downloaden van YouTube MP3

YouTube is een van de populairste sites om videoclips van je favoriete artiest te bekijken, maar ook om muziek te luisteren. Wist je dat het mogelijk is om alleen het geluid van de video’s te downloaden als MP3, dus van YouTube downloaden zonder beeld? Op die manier kun je muziek van YouTube gemakkelijk kopiëren naar je pc, laptop, iPad, iPhone of Android-telefoon en luisteren terwijl je onderweg bent.

Op Youtube is voor iedereen wel wat te vinden dat interessant is om van YouTube als MP3 te downloaden. MP3 is een bestandsformaat voor geluid dat door bijna iedere muziekspeler ondersteund wordt. Deze spelers kunnen doorgaans geen video afspelen, waardoor het downloaden als MP3 nodig is. Een ander voordeel is dat MP3-bestanden aanzienlijk kleiner van formaat zijn dan videobestanden.

In dit artikel beschrijven we twee manieren om muziek als MP3 van YouTube te downloaden, zodat je je favoriete muziek altijd bij je hebt. Uiteraard kun je op deze manier ook complete audio books, presentaties, webinars of lezingen downloaden.

1. MP3 van Youtube downloaden via een website

Via een YouTube naar mp3 converter site kun je eenvoudig de link van de YouTube video plakken en vervolgens op een knop Download of Convert drukken. Je krijgt dan een downloadlink voor de MP3 en kunt dit bestand vervolgens opslaan op je iPhone, iPad, Android-telefoon of ander apparaat waarop je de MP3 wilt beluisteren. Er bestaan veel websites die MP3 uit een YouTube video kunnen halen. Hiervan zijn de populairste:

Op elke YouTube naar MP3 site vind je een invoerveld waar je de link van de YouTube film kunt plakken. Als je keepvid.com gebruikt, dan zie je een lijst met verschillende bestandsformaten om je bestand op te slaan. Klik op de “Download MP3”-link om het MP3-bestand te downloaden.

Als je youtube-mp3.org of youtube2mp3.cc, gebruikt, dan download je met de knop of link die verschijnt na de conversie van je YouTube-video. De MP3 kun je vervolgens gemakkelijk naar je iPhone, iPod, iPad, laptop, pc of Android-telefoon kopiëren. iOS devices gebruiken hiervoor iTunes.

MP3 van YouTube downloaden via Firefox plugin

Om MP3’s van Youtube te downloaden heb je de browser Firefox nodig. Chrome ondersteunt het downloaden van MP3 van YouTube niet. Voor Firefox bestaan namelijk diverse plugins (extensies) die het mogelijk maken om op een gemakkelijke manier MP3 van YouTube te kunnen downloaden.

Een snelle manier om de MP3 YouTube plugin te installeren is: type ‘about:addons’ in de adresbalk (waar je normaal gesproken een website zou invullen). Klik op de “Get Add-ons” tab en zoek naar “Simple Youtube to MP3″. Als het goed is vind je daarmee de ‘Simple YouTube to MP3/Mp4 Converter & Downloader’. Deze plugin is gratis en zorgt ervoor dat je op YouTube links naar MP3-bestanden krijgt. Installeer deze plugin en ga vervolgens naar YouTube en zoek de video waarvan je graag een MP3 wilt hebben.

Nadat je de plugin geïnstalleerd hebt, verschijnt er bij elke video een “Download”-knop. Als je hierop klikt krijg je een aantal opties. Kies voor de “HQ MP3” link en klik op “Save File”. Dit zal de MP3-download beginnen.

Heb je geen Firefox en wil je deze browser liever ook niet installeren? Gebruik dan de eerste methode, waarbij je een MP3 van YouTube haalt via een andere site. Veel succes en luisterplezier!

Laat een reactie achter