Nederlandse ondertitels downloaden? De beste sites

Nederlandse ondertitels downloaden? Hoe vind je het gemakkelijkst de ondertitels voor jouw videobestand? Het vinden en downloaden van de juiste ondertitels is vaak nog een hele uitdaging. Met de tips en links naar de beste ondertitel sites maken we het je gemakkelijk.

Ondertitels downloaden

Vind je het ook fijn wanneer je een film of serie kijkt om daar ondertiteling bij te hebben? Ook al versta je goed Engels of een andere taal, ondertitels maken het allemaal wat rustiger en fijner om te volgen. Na het downloaden van een film of serie zitten daar meestal niet standaard ondertitels of SRT-bestanden bij.

Hoe vind je het gemakkelijkst de ondertitels voor jouw videobestand? Het vinden en downloaden van de juiste ondertitels is vaak nog een hele uitdaging. Met de tips en links naar de beste ondertitel sites maken we het je gemakkelijk.

SRT-bestanden en ondertitels zoeken via een app

Heb je een film of serie gedownload? Dan is het handmatig zoeken naar goede SRT-bestanden en ondertitels vaak een behoorlijk gedoe. Gelukkig bestaan er veel apps die de SRT-bestanden automatisch voor je bij het bestand vinden. Het werkt vaak verbazingwekkend goed. Zeker bij bekende series en films kloppen de ondertitels bijna altijd. Het werkt op basis van bestandsnaam van je gedownloade serie of film. Zoek binnen de App of Play Store op ’Subtitle Downloader’ en probeer het uit.

Tip: ook een aantal media player apps hebben standaard een zoekoptie naar ondertitels ingebouwd. VLC Media Player, BS Player en MX Player bijvoorbeeld. Zo hoef je niet meer online te zoeken naar je SRT-subtitles.

MKV-bestanden met standaard ingebouwde ondertiteling

Goed om te weten: bestanden met de .MKV extensie hebben vaak een spoor met ingebouwde ondertitels. Kijk in je videospeler of deze sporen aanwezig zijn. Soms zijn er zelfs meerdere sporen met zowel Nederlands als Engels of ondertitels in andere talen. Handig! Staan ze er niet bij? Dan kun je .MKV-bestanden altijd nog bekijken met een los gedownloade SRT-ondertitel.

Ondertitels vinden: de beste ondertitel sites

Vindt de Subtitle Downloader-app of je mediaplayer geen geschikte of passende ondertitel? Dan moet je handmatig op zoek naar goede ondertitels. Gelukkig is dat geen probleem met de bekende en grote ondertitel sites. Je vindt er ondertitels voor bijna elke serie of film in ale talen. Engels en Nederlandse subtitles zijn voor de populaire films en series eenvoudig te vinden.

Dit is een lijstje van de beste ondertitel sites voor Nederlandse ondertitels en SRT-bestanden:

  1. ondertitel.org
  2. www.opensubtitles.org
  3. https://www.podnapisi.net
  4. http://www.yifysubtitles.com
  5. http://www.srtsubtitle.com/nl/
  6. https://subscene.com
  7. https://english-subtitles.org/

Hoe het werkt: vul op een van bovenstaande sites de bestandsnaam of titel van je film of serie in. Kijk in de lijst met resultaten naar een goede match. Je hebt de grootste kans op een werkende Nederlandse of Engelse subtitle als de namen perfect overeenkomen. Download het SRT-bestand en plaats het in dezelfde map als je videobestand. En kijken maar!

beste ondertitel download sites nederland

Ondertitels werken niet?

Heb je een SRT-bestand of andere ondertitel gedownload, maar werkt de ondertiteling niet? Controleer dan of zowel het videobestand als het SRT ondertitel bestand in dezelfde map staan. Een ondertitelbestand heeft meestal de extensie .SRT, maar ook .SUB of .SBV komen voor. Veel mediaspelers herkennen deze typen ondertitels. Als je de ondertitels niet ziet, dan kan het zijn dat je mediaspeler de ondertitel niet kan vinden. Het is verder belangrijk dat je ondertitelbestand dezelfde naam heeft als je film of serie.

Check deze 2 punten om ondertitels te zien

  • Staan de video en het ondertitelbestand in dezelfde map?
  • Heeft de ondertitel dezelfde naam als de video?

Werkt de ondertiteling nog steeds niet? Het kan zijn dat je misschien de verkeerde ondertitel hebt gedownload, of dat deze niet synchroon loopt. Scroll daarom wat verder in de video. Zie je wel een goede vertaling en ondertitel verschijnen, maar klopt de timing niet? In de meeste videospelers stel je de gewenste vertraging of versnelling van ondertitels in. Bijvoorbeeld 1 of een halve seconde eerder of later.

Klopt de ondertiteling totaal niet? Probeer dan opnieuw een ander ondertitel bestand te downloaden en check of die wel werken.

Zelf ondertitels maken of repareren?

Kun je geen goed matchende ondertitel voor jouw serie of film vinden? Zelf hebben we goede ervaringen met het gratis programma Subtitle Edit. Daarmee pas je bestaande .SRT bestanden eenvoudig aan. Installeer dit programma en je past via timeshifting de timing van een ondertitel eenvoudig aan.

Ook is Subtitle Edit perfect geschikt als je jouw eigen video wilt ondertitelen. Dat kan handig zijn om hem beter kijkbaar te maken, of je buitenlandse vrienden te laten weten wat je eigenlijk allemaal zegt. Een aanrader.

zelf ondertitels maken met subtitle editor

Oplossing voor ondertitels die niet werken

Kloppen alle ondertitels, maar zie je ze niet verschijnen op je tv of ander apparaat? Dan heb je altijd nog de optie om de subtitles te ‘embedden’ in het beeld. Normaal gesproken is een ondertitel namelijk een laag die over het beeld gelegd wordt. Embedden betekent dat je de ondertitels als het ware in de video brandt. Beeld en ondertitels worden dan één geheel. Dat kun je gratis en heel goed doen met het bekende programma ‘Handbrake’.

Met deze software heb je bovendien heel veel mogelijkheden. Je maakt je video er kleiner mee, of zet hem om naar een ander bestandsformaat. Heel veelzijdig en een ideaal programma om ondertitels hard in je video te zetten. Download Handbrake gratis.

 

Zeg eens eerlijk: heb jij een goede backup?

Ben jij ook zo bang dat jouw externe harde schijf niet meer werkt en je al je bestanden en foto's kwijt bent? Wij zorgen er altijd voor dat we twee externe harde schijven hebben. Als er een kapot gaat of niet meer werkt, dan heb je altijd de andere nog. De prijzen van harde schijven zijn enorm gedaald. Deze portable harde schijf van maar liefst 1GB is compact en ideaal voor onderweg. Ook verkrijgbaar als 4GB. Geschikt om al je foto's, video's en documenten op te slaan en te backuppen.

Nooit meer gedoe met losse geheugenkaartjes

Al die verschillende geheugenkaartjes die zonder adapter niet in je laptop passen. Wat een gedoe. Herken je het? Deze supergoedkope USB kaartlezer lost alle problemen voor je op!