PC schoonmaken met CCleaner

CCleaner is een bekend programma waarmee je pc schoonmaken erg gemakkelijk wordt. CCleaner verwijdert tijdelijke bestanden, maar zoekt ook naar ongewenste toolbars, reclame en malware.

CCleaner pc schoonmaken

CCleaner is software die eigenlijk niet mag ontbreken in de lijst met software die standaard op je pc geïnstalleerd zou moeten zijn. CCleaner is zeer geschikt voor het schoonmaken van je pc of laptop en het verwijderen van ongewenste software, zoals reclame die zorgt voor pop-ups, andere startpagina’s in je browser, een trage computer. CCleaner is gratis en helpt je met het opschonen van je pc.

Bovendien is CCleaner in staat om je pc sneller te maken, doordat het in feite alle troep en onnodige software van je pc verwijdert. Alle bestanden die geen functie meer hebben, worden op een veilige manier van je pc verwijderd.

CCleaner kan je laptop of pc sneller maken

Het klinkt misschien spannend om software te installeren die allerlei programma’s kan verwijderen. Is dat niet gevaarlijk? Kun je per ongeluk meer verwijderen dan nodig is, waardoor je pc het ineens niet meer doet? Gelukig is CCleaner juist geschikt voor mensen die niet met geavanceerde instellingen aan de slag willen. het programma scant je pc op veel punten en geeft daarna een rapport met maatregelen die je kunt nemen. De besparing in MB’s verschijnt ook op het scherm. Bovendien heeft CCleaner een beveiliging ingebouwd, die automatisch een backup maakt. Dus mocht er iets fout gaan, dan heb je dat zo weer hersteld.

CCleaner-downloaden en installeren

Het downloaden en installeren van CCleaner is erg gemakkelijk. Er is een Nederlandse variant beschikbaar, dus we raden aan om deze te gebruiken. De taal selecteer je eenvoudig tijdens het installeren van CCleaner.

CCleaner voor Windows download je hier gratis.
CCleaner voor Mac download je hier gratis.

Na installatie wordt CCleaner opgestart en je ziet de verschillende mogelijkheden. CCleaner verwijdert in een handomdraai oude overbodige bestanden, waaronder ook tijdelijke bestanden van Windows en leegt de prullenbak automatisch voor je. Daarnaast zorgt het voor een verbeterde privacy. Internetgeschiedenis en de namen van eerder geopende bestanden worden verwijderd uit verschillende programma’s.

Op het tabblad “Windows” geef je aan welke onderdelen je graag wilt opschonen. Over het algemeen hoef je hier niet veel te doen en zijn de standaard instellingen afdoende voor de gemiddelde gebruiker. Op het tabblad “Applicaties” staan andere programma’s, die ook per onderdeel opgeschoond kunnen worden. Het tabblad “Register” hoef je niets aan te veranderen. Dit zijn geavanceerde instellingen.

CCleaner maakt het ook mogelijk om meer vrije ruimte te krijgen en tegelijkertijd resten van eerder verwijderde bestanden definitief weg te halen. Via de knop “Cookies” geef je aan van welke websites het goed is dat de cookies bewaard blijven. Hiermee voorkom je dat je later op veelbezochte sites alles opnieuw moet invullen, zoals formulieren of andere instellingen.

Klik vervolgens op de knop “Cleaner” links en op “Schoonmaken”. CCleaner gaat je hele pc opschonen en geeft je daarna een lijstje met alle gevonden problemen en de te realiseren besparingen. De hoeveelheid tijdelijke bestanden is vaak erg groot. Je pc wordt na gebruik van CCleaner vaak merkbaar sneller! Het is slim om CCleaner regelmatig je pc op te laten schonen.

Nog meer mogelijkheden met CCleaner

Op de pagina “Gereedschap” vind je nog meer mogelijkheden. CCleaner kan programma’s verwijderen, net zoals je misschien al eens gedaan hebt via het Configuratiescherm. Klik op een programma en daarna op “deïnstalleren”.

Ook kun je aangeven welke programma’s je niet standaard samen met Windows wilt laten opstarten. Dit vertraagt een pc namelijk aanzienlijk. Ga daarvoor naar het tabblad “Opstarten”.

CCleaner kan ook een harde schijf volledig wissen, op het tabblad “Gegevenswisser”. Er is een verschil tussen de vrije ruimte wissen of de hele schijf wissen. Als je alleen de vrije ruimte wist, zorgt CCleaner ervoor dat die ruimte ook echt leeg gemaakt wordt en de oude gegevens nooit meer terug te halen zijn. Dit kan soms belangrijk zijn. Ook is het mogelijk om een hele schijf volledig te wissen. Als je alle instellingen gedaan hebt, klik je op de knop “Wis” om het leegmaken van een harde schijf te starten.

CCleaner conclusie

CCleaner is een veelzijdig programma dat eigenlijk niet mag ontbreken op iedere pc. Het zorgt ervoor dat je geen ongebruikte programma’s en bestanden op je pc laat staan, die mogelijk zorgen voor een trage pc. Daarnaast is het in staat om gevaren te detecteren en zorgt het voor een betere privacy. CCleaner is ook geschikt voor leken die graag een snellere pc willen, zonder daarvoor veel te hoeven doen.

Wil je dus een aanmerkelijk snellere pc, minder troep en een betere privacy, dan is CCleaner echt voor jou geschikt. CCleaner wordt als het beste programma beschouwd om voor het schoonmaken van pc’s.

Download CCleaner voor Windows, of CCleaner voor de Mac

Laat een reactie achter