Twitter account verwijderen

Wil je je Twitter account verwijderen? In dit artikel vind je de instructies hoe je dat doet. Let wel op, want je moet dit via twitter.com doen, op een pc of laptop. Verwijderen gaat niet via een mobiele telefoon.

Twitter account verwijderen

Een Twitter account verwijderen wordt ook wel deactiveren genoemd. Als je je account deactiveert, dan wordt het tijdelijk apart gezet, waarna het na een tijdje permanent uit Twitter zal worden verwijderd. Dit deactiveren kan helaas niet gedaan worden op mobiele apparaten. Zorg er dus voor dat je de beschikking hebt over een pc of laptop en navigeer naar twitter.com.

Handig om te weten voordat je je Twitter account gaat verwijderen:

  • Vanaf het moment dat je je account deactiveert, wordt je account 30 dagen bewaard
  • Definitief verwijderen van je account duurt na deze 30 dagen nog maximaal een week
  • Als je tijdens de 30 dagen van deactiveren inlogt, wordt je Twitter account weer geactiveerd
  • Na deactivering wordt je account binnen een aantal minuten verwijderd, maar het blijft mogelijk dat sommige tweets nog enkele dagen getoond worden op twitter.com of via zoekmachines te vinden zijn.

Twitter-account deactiveren en verwijderen, stappenplan:

  1. Log in bij twitter.com (op een pc of laptop)
  2. Ga naar ‘Accountinstellingen’
  3. Klik op ‘Mijn account deactiveren’ (onderaan de pagina)
  4. Klik op ‘Oké, prima, deactiveer account’
  5. Vul je wachtwoord in

De 30 dagen gaan direct in nadat je hebt bevestigd dat je je Twitter-account wilt deactiveren. Je account is in Twitter ook niet meer zichtbaar. Toch kunnen in zoekmachines zoals Google nog een tijd tweets of foto’s terug te vinden zijn. Dat heeft te maken met inhoud die door de zoekmachines opgeslagen wordt. Twitter heeft daar geen controle over. Wil je de gegevens echt zo spoedig mogelijk weg hebben? Dien dan een verzoek in bij Google om je gegevens te verwijderen.

Twitter verwijderen lukt niet?

Als het verwijderen van je Twitter-account niet lukt, probeer het dan eerst eens op een pc, mac op laptop via twitter.com. Op mobiele apparaten is deactiveren niet ondersteund. Verwijderen kan ook alleen maar gedaan worden door degene die de inlog van het account heeft.

Heb je je account verwijderd, maar wordt het steeds opnieuw geactiveerd? En je hebt zelf niet ingelogd? Dan kan het zijn dat iemand anders onder jouw naam inlogt. Als je dat vermoed, verander dan direct je wachtwoord en probeer nogmaals om je account te deactiveren.

Tweetdeck verwijderen

Wil je niet je Twitter account, maar alleen je TweetDeck-account verwijderen? Dan hoef je je Twitter-account niet te deactiveren.

Laat een reactie achter