Uitzending Gemist in het buitenland werkt niet

Verwijder de regioblokkade als je uitzending gemist of Nederlandse televisie vanuit het buitenland wilt kijken. Met een VPN kun je dit doen, maar hoe werkt dat?

Uitzending Gemist downloaden vanuit buitenland

Vanuit het buitenland naar Uitzending Gemist kijken is vaak niet mogelijk. Dit komt doordat de makers van programma’s niet toestaan dat Nederlandse televisie vanuit het buitenland gekeken wordt. Op het scherm van je pc of telefoon krijg je in veel gevallen een melding “Deze video is alleen beschikbaar in Nederland”. Uitzending Gemist in het buitenland kijken is daarmee niet altijd gemakkelijk om te doen. Hoe kun je Nederlandse tv kijken in het buitenland, zonder dat je die vervelende melding krijgt?

Uitzending Gemist is in het buitenland vaak geblokkeerd vanwege rechten waar de tv-producenten mee te maken hebben. Nederlandse omroep(en) mogen bijvoorbeeld series in Nederland uitzenden, maar moeten daarvoor betalen aan de makers van de betreffende serie. Als je je in het buitenland bevindt, ben je niet meer een persoon die in Nederland tv kijkt, waardoor je uitzending gemist geblokkeerd wordt. Dit geldt overigens niet voor alle programma’s, afhankelijk van de met de producenten en televisiezenders gemaakte afspraken. Vooral buitenlandse series en films worden geblokkeerd. Je krijgt hiermee te maken bij vrijwel alle zenders van NPO, RTL en SBS.

Nederlandse tv in het buitenland kijken

De truuk om gewoon Uitzending Gemist vanuit het buitenland te kijken, is het systeem van de uizending gemist aanbieder te laten denken dat je gewoon in Nederland bent, ook al zit je op dat moment in het buitenland. Het klinkt misschien een beetje oneerlijk, maar je bent gewoon een Nederlander die Nederlandse televisie wil kijken en betaalt gewoon kijk- en luistergeld aan de overheid. Maar hoe laat je het systeem denken dat je in Nederland bent? Dat doe je met een zogenaamd Virtual Private Network (VPN). Hierdoor lijkt het voor andere computers alsof je nog steeds in Nederland bent en kunt daarmee zonder problemen alles van Uitzending Gemist in het buitenland kijken.

Uitzending Gemist in het buitenland met behulp van een VPN

Een VPN is als het ware een beveiligde tunnel waar het internetverkeer doorheen gaat. Anderen kunnen hierbij niet afluisteren. Met zo’n VPN kun je het ook laten lijken alsof je nog steeds in Nederland bent. De servers van Uitzending Gemist en RTL Gemist maken gebruik van je IP-adres om te bepalen vanuit welk land je verbinding maakt. Met een VPN maak je verbinding met een server in Nederland die je vervolgens gebruikt om video van Uitzending Gemist naar jou toe te sturen. Er bestaan ook Nederlandse proxyservers, maar die zijn vaak te traag om streaming video mee te kunnen kijken.

Het beste is dus om vanuit het buitenland verbinding te maken met een Nederlandse VPN-server.

Hola: Gratis VPN om Nederlandse tv te kijken in het buitenland

Een gratis VPN is Hola, dat alle gebruikers in verschillende landen in staat stelt van elkaars verbinding gebruik te maken. Het werkt vanuit de meeste landen heel goed en er zijn plugins beschikbaar voor Chrome en Firefox. Ook voor Android telefoons is een Hola-app beschikbaar. Hola is gratis omdat je je eigen verbinding ook openstelt voor andere gebruikers die juist iets willen kijken of doen via een IP-adres van het land waarin jij je bevindt. Hiermee is ook meteen het risico van het gebruik van Hola bekend, want je hebt totaal geen invloed op wat anderen doen met jouw verbinding. Wees je hiervan bewust als je besluit om Hola te gebruiken. Als een onbekende ongewenste zaken via jouw verbinding doet, dan bestaat de kans dat jij erop aangesproken wordt door de autoriteiten.

Veilige VPN voor Uitzending Gemist in het buitenland

Wil je wel graag Nederlandse uitzendingen via internet kijken in het buitenland, maar vind je de risico’s van Hola te groot? Kies dan voor een betaalde VPN-dienst. Voor een klein bedrag kun je op een veilige manier gebruik maken van een server in Nederland. Ja, het kost een paar euro’s, maar je bent gegarandeerd van een veilige en snelle verbinding.

Goedkope VPN-diensten zijn bijvoorbeeld Easy Hide IP of CactusVPN. Hiermee zet je voor weinig geld gemakkelijk en snel een VPN verbinding op, waar ter wereld je ook bent. Het lijkt dan alsof je in Nederland zit en kunt Uitzending Gemist kijken in het buitenland. Andersom werkt het ook, want wil je vanuit Nederland juist graag het Amerikaanse aanbod van Netflix zien? Of online naar buitenlandse televisie kijken? Dan selecteer je een server in het gewenste land.

Uitzending Gemist in het buitenland op je telefoon

Bij veel VPN-diensten is het ook mogelijk om op een Android of iPhone-telefoon of tablet naar Uitzending Gemist of Netflix in het buitenland te kijken. Easy Hide IP werkt ook met Android of Apple smartphones.

1 reactie

  1. Jullie zijn een vrij nieuwe en enige Nederlandse VPN service vergeten, namelijk GOOSE VPN. Gemaakt voor en door Nederlanders en belangrijk, eenvoudig en makkelijk! Wellicht leuk om GOOSE VPN ook te gaan benoemen in dit artikel!

Laat een reactie achter