Uitzending gemist of RTL XL downloaden

Met GemistDownloader wordt het downloaden van Uitzending Gemist, RTL XL of KIJK.nl heel gemakkelijk. Eén handig programma voor alle uitzendingen.

Uitzending Gemist RTL XL downloaden

Uitzending Gemist, RTL XL en KIJK.nl worden veel gebruikt om tv-uitzendingen op een later tijdstip terug te kijken. Jammer genoeg moet je deze gemiste uitzendingen streamen. Dat betekent dat je online moet zijn om je favoriete programma terug te kijken. Dit terwijl het juist leuk zou zijn om ook als je geen internet hebt je gemiste tv-programma’s terug te kijken, bijvoorbeeld als je onderweg bent en geen data uit je abonnement wilt verbruiken, in de auto of het vliegtuig.

Met het gratis programma GemistDownloader is het mogelijk om uitzendingen van onder meer Uitzending Gemist, RTLXL en KIJK.nl te downloaden. Je kiest het programma dat je graag als bestand op je computer wilt hebben en klikt op de Download-knop. Het programma is zo gemaakt dat iedereen er gemakkelijk mee overweg kan. In dit artikel lees je alles over hoe je Uitzending Gemist kunt downloaden. Wil je Uitzending Gemist kijken of downloaden en bevind je je momenteel in het buitenland? Dan kan het zijn dat Uitzending Gemist niet werkt. Lees dan het artikel in het buitenland, uitzending gemist werkt niet.

GemistDownloader maakt het mogelijk om televisie-uitzendingen van de grote Nederlandse tv-aanbieders te downloaden op je pc. Je kunt de uitzendingen in verschillende formaten opslaan en later gemakkelijk terugkijken op je pc of kopiëren naar een mobiel apparaat, zoals een telefoon of tablet. Ook als je een slechte of langzame internetverbinding hebt, kan GemistDownloader een uitkomst zijn. Op deze manier kijk je het programma nadat je het opgeslagen hebt en heb je geen last van ‘buffering’, waarbij Uitzending Gemist steeds moet laden omdat de internetverbinding zo traag is

Hoe werkt downloaden van Uitzending Gemist?

GemistDownloader is gebouwd zodat iedere gebruiker snapt hoe het werkt. Je ziet een overzichtelijk scherm met de verschillende tv-aanbieders en kopieert de link van de uitzending die je wilt downloaden in het bijbehorende tekstvakje. Er zijn nog wel wat geavanceerde instellingen, maar die hoef je niet verplicht te gebruiken. Na het plakken van de link kies je simpelweg je bestandsformaat en kun je de video downloaden. Je wordt via een schermpje op de hoogte gehouden van de voortgang van het downloaden. Een handig programma dus! Het programma is overigens veilig. Je hoeft niet bang te zijn voor virussen, spyware of vervelende reclame. GemistDownloader krijgt hoge waarderingen in de media.

Stappenplan downloaden van Uitzending Gemist

1. Download en installeer GemistDownloader
Download eerst het gratis programma GemistDownloader en installeer het op je pc. Als je het programma opent zie je het hoofdscherm waarin je de grote tv-aanbieders ziet staan, zoals onder meer NPO 1, NPO 2 en NPO 3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL 8, RTL Z, SBS6, SBS 9, NET 5, Veronica en nog een aantal andere grote zenders. Van al deze zenders kun je uitzendingen downloaden, maar ook van YouTube Downloaden is mogelijk met GemistDownloader. GemistDownloader is geschikt voor:

  • Uitzendingen van NPO Uitzending Gemist downloaden
  • Uitzendingen van RTL XL downloaden
  • Uitzendingen van KIJK.nl downloaden
  • Uitzendingen van Nickelodeon downloaden
  • Video’s van YouTube downloaden
GemistDownloader hoofdmenu
GemistDownloader hoofdmenu

2. Kies je gewenste zender
Klik op een van de logo’s van de tv-zender waarvan je een uitzending wilt downloaden. Het volgende scherm toont vervolgens een leeg invoerveld waar je zometeen de link naar de gewenste uitzending gaat kopiëren en plakken.

GemistDownloader leeg invoerveld
GemistDownloader leeg invoerveld

3. Link van uitzending gemist opzoeken
De derde stap is het opzoeken van de unieke link naar het programma dat je wilt downloaden. Stel, je wilt een programma van NPO downloaden. Ga naar NPO.nl of uitzendinggemist.nl en zoek het programma dat je wilt zien. Als je in het scherm zit waarin de video zal gaan spelen, kijk je naar de adresbalk in je browser. Daar staat meestal een lange link (URL) met een aantal getallen die de link uniek maken. Kopieer deze link in zijn geheel (met CTRL C – CTRL V) en kopieer de link in het lege invoerveld bij GemistDownloader.

GemistDownloader Uitzendinggemist
GemistDownloader Uitzendinggemist

4. Kies de downloadlocatie
Als GemistDownloader de video vindt, krijg je een venster met meer informatie te zien. Vanaf dit moment is het mogelijk om te kiezen op welke locatie je de uitzending wilt opslaan en in welk bestandsformaat.

Uitzendinge Gemist downloaden link
Uitzendinge Gemist downloaden link

5. Start downloaden
Met de knop Start downloaden zal de uitzending worden gedownload naar de door jou opgegeven locatie. Je ziet de voortgang in de balk onderin. Vaak gaat het downloaden vele malen sneller dan de uitzending duurt en kun je dus snel gaan kijken.

Denk er wel aan dat downloaden van deze uitzendingen voor eigen gebruik niet illegaal is, maar het verspreiden van materiaal van anderen via andere kanalen, zoals YouTube is niet toegestaan.

 

Laat een reactie achter