Video downloaden van YouTube

Video of films downloaden van YouTube kan handig zijn voor als je onderweg bent en geen dure data uit je bundel wilt verbruiken of wanneer je geen internet hebt. Gelukkig is het mogelijk om van YouTube te downloaden.

Video downloaden Youtube

YouTube biedt helaas niet standaard de mogelijkheid om films te downloaden. Vanuit het standpunt van YouTube is dat begrijpelijk, maar wat nu als je graag onderweg in de auto, trein of vliegtuig een filmpje wilt kijken dat op YouTube staat?

Onderweg wil je meestal liever geen gebruik maken van je dure telefoondata, maar zou het wel erg leuk zijn om YouTube films vooraf te downloaden (waar je wifi hebt) en vervolgens kijken op een apparaat waar je geen internet beschikbaar hebt. Gelukkig kan dit wel, via een kleine omweg. Hoe? Dat gaan we in dit artikel uitleggen.

Er bestaan meerdere manieren om van Youtube te downloaden. Dit artikel geeft een duidelijke instructie en verschillende manieren om video van YouTube en filmpjes te downloaden. Wil je alleen muziek? Bekijk dan de handleiding eenvoudig muziek downloaden van YouTube.

1. Video van YouTube downloaden via een website

Er bestaan veel websites waar je de link van de video kunt plakken en vervolgens eenvoudig de video downloaden in meerdere bestandsformaten. Een goede Nederlandse site die deze functie aanbiedt is www.downloadvanyoutube.nl.

Hoe werkt downloaden van YouTube via downloadvanyoutube.nl?
Kopieer de link bovenin de adresbalk van je browser, surf naar downloadvanyoutube.nl en plak de link in het invoerveld. Klik daarna op de knop Downloaden. Vervolgens kun je zelf kiezen welk soort bestand je graag wilt hebben en de gewenste beeldscherpte (resolutie). Als je op Verder klikt, kun je daarna de video via de knop Start Download downloaden.

Een andere site om video’s te downloaden is Clip Converter. Hier kun je niet alleen Youtube-filmpjes, maar ook video’s van andere videosites zoals Vimeo, MySpace en Dailymotion downloaden. Kopieer de URL van de video die je wil downloaden in het mediavak en vink het gewenste videoformaat aan. Je kunt kiezen uit onder meer MP4, AVI of MOV. Een andere leuke functie is dat je ook alleen het geluid van de video kunt opslaan als MP3!

2. Downloaden van Youtube via een plugin of add-on

Downloaden via een website kan handig zijn, maar heeft zijn beperkingen. Daarom hebben verschillende makers speciale plugins ontwikkeld die je in de internetbrowser kunt installeren. Dit maakt het downloaden aanzienlijk eenvoudiger. Er verschijnt er een kleine vierkante knop in je browserbalk, die actief wordt zodra je op YouTube bent. Je hebt hiervoor wel de browser Firefox nodig (Google Chrome ondersteunt helaas geen plugins die het downloaden van YouTube mogelijk maken).

Een goede add-on voor Firefox is YouTube Video and Audio Downloader. Deze plugin maakt het downloaden van YouTube heel gemakkelijk.
https://addons.mozilla.org/En-us/firefox/addon/youtube-video-and-audio-dow/

3. Downloaden via een programma op je computer

De software Free YouTube Download die je als programma in Windows installeert, maakt het mogelijk om meerdere video’s tegelijk te downloaden. Hierin zijn de andere hierboven beschreven twee methoden namelijk beperkt. Als je elke keer moet wachten tot de download klaar is, kan het gebruik van een plugin of aparte website na een tijdje nogal vervelend worden. Met Free YouTube Download is het zelfs mogelijk om alle video’s van een heel kanaal te downloaden. Ook heb je de mogelijkheid om je bestanden in meerdere bestandsformaten op te slaan.

Youtube video downloaden met de Mac?

Niet alleen in Windows kun je films van Youtube downloaden, voor de Mac kun je hiervoor de OS X-versie van ClipGrab gebruiken. Bijzonder aan dit programma is dat je net als op de site van YouTube je filmpjes kunt zoeken binnen ClipGrab. Zoek de video die je wilt downloaden en klik op Download. Je werkt zo veel sneller dan downloaden van Youtube via een website. Ook andere videosites, zoals Vimeo, worden ondersteund, maar hierbij is het helaas nog wel nodig om de URL te kopiëren en te plakken.

Dit waren de manieren om snel een video van YouTube te downloaden op je pc, laptop of Mac. Gaat het je vooral om het downloaden van de muziek die bij Youtube te vinden is? Of wil je de bestanden rechtstreeks via YouTube op je telefoon downloaden? Lees dan verder over Youtube video downloaden op Android, iPhone of iPad, of het downloaden van muziek van Youtube (mp3).

Let op: Google (de eigenaar van YouTube) wil liever niet dat mensen video’s van YouTube downloaden, omdat het materiaal beschermd is met copyright van de mensen die de video’s gemaakt hebben. We willen je er daarom op wijzen dat het downloaden van YouTube alleen redelijk is voor eigen gebruik, bijvoorbeeld voor als je onderweg YouTubefilmpjes wilt kijken waar je geen internet of wifi hebt. Upload daarom nooit gedownloade films terug naar YouTube om er zelf aan te verdienen of te claimen dat het beeldmateriaal van jou is. Kortom, heb respect voor andermans werk.

Laat een reactie achter