Website geblokkeerd? Met een VPN los je het op!

Wil je een website bezoeken, maar blijkt deze ineens geblokkeerd te zijn? Bijvoorbeeld een populaire torrentsite die door je provider niet meer toegankelijk is gemaakt, of beperkingen die vanaf het internet op je school of werk zijn opgelegd?

website geblokkeerd

Even vanuit het buitenland naar je favoriete Nederlandse tv-programma kijken is vanwege rechtenkwesties vaak geblokkeerd, of bepaalde content is niet toegankelijk. In bepaalde landen is zelfs het gebruik van Google of Facebook beperkt of helemaal geblokkeerd. Kortom, het kan voorkomen dat er een internetblokkade is.

Allemaal situaties die voor veel ergernis zorgen. Dat begrijpen we maar al te goed! Gelukkig is er voor al deze problemen een eenvoudig wondermiddel: maak gebruik van een VPN-verbinding.

Wat is een VPN?

Een VPN is een manier om vanaf je eigen computer een virtueel netwerk op te zetten, dat de verbinding van je provider en je locatie omzeilt. Een VPN-verbinding maakt trouwens wel gewoon gebruik van je bestaande internetverbinding. De truc zit hem in de toepassing van een versleuteling van je gegeven, waardoor je IP-adres geheim en je locatie onbekend blijft.

Op die manier is het heel gemakkelijk om allerlei blokkades van websites te omzeilen. Ook zogenaamde geo-restricties behoren tot het verleden, waardoor je vanuit het buitenland gewoon zonder vervelende foutmeldingen naar Nederlandse content kijkt.

Sterker nog, met een VPN kun je doen alsof je vanuit een ander willekeurig land op internet zit. Op die manier kan je bijvoorbeeld het Amerikaanse Netflix-aanbod bekijken, wat normaal vanuit Nederland niet mogelijk is.

Een VPN opzetten die dit allemaal kan, klinkt misschien als veel gedoe. Het tegendeel is waar. Een VPN installeren betekent namelijk niet meer dan met één klik het downloaden en installeren van het VPN-programma van jouw voorkeur. Na installatie kies je vanuit welk land je zogenaamd wil internetten en je kunt van start.

Het kan voorkomen dat er een internetblokkade is

Als je in het buitenland bent, krijg je helaas regelmatig te maken met internetblokkades wanneer je inhoud uit Nederland wilt bekijken. Vooral het bekijken van Nederlandse televisie en uitzending gemist werken regelmatig niet. Dat komt door de uitzendrechten. Veel televisiezenders mogen hun programma’s simpelweg niet buiten de landsgrenzen uitzenden.

uitzending gemist vanuit buitenland werkt niet
Voorbeeld: Uitzending Gemist vanuit buitenland werkt niet (foutmelding 33)

Met een VPN stream je alle content die je wilt zien gewoon zonder foutmeldingen. Een VPN-verbinding zorgt er namelijk voor dat het voor de Nederlandse site lijkt alsof jij vanuit Nederland surft, terwijl je eigenlijk in het buitenland zit.

Dit werkt trouwens niet alleen voor televisiezenders en uitzending gemist, maar ook voor internetblokkades van andere websites, zoals kranten en nieuwssites. Sommige websites moeten hun content voor buitenlandse bezoekers namelijk blokkeren vanwege de Europese wetgeving rond privacy en dataverwerking.

Andersom werkt dit natuurlijk ook, bijvoorbeeld wanneer je juist vanuit Nederland naar een buitenlands programma wilt kijken. Selecteer in je VPN-programma simpelweg het land van waaruit je zogenaamd wilt kijken en start het buitenlandse programma of site. Kortom, websites unblocken met een VPN is echt heel eenvoudig.

Verbergen van je IP-adres

Soms wil je niet dat je provider kan herleiden dat jij bepaalde websites hebt bezocht, of wat je allemaal hebt gedownload. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van torrentsites, gevoelige content of gewoon dingen die je liever privé houdt. Door een VPN te gebruiken laat je geen sporen meer achter.

Je internetgeschiedenis en zelfs het ontvangen van bestanden wordt daarmee volledig versleuteld. Je blijft dus helemaal anoniem en je echte IP-adres is verborgen. Jouw identiteit wordt vervangen door het IP-adres van de VPN-server.

Wat je ook online uitvoert, dankzij het gebruik van een VPN en dus het verbergen van je IP-adres weet jouw provider niet wat jij allemaal hebt gedownload en welke sites je hebt bezocht. En dat kan veel ellende voorkomen!

Voordelen van een VPN op een rij

  • Met een VPN kun je Nederlandse sites en televisie zonder beperkingen bekijken.
  • Werkt op al je apparaten, zoals laptop, smartphone en tablet.
  • Een VPN maakt je internetgedrag helemaal anoniem. Je bent niet meer traceerbaar, zelfs niet door je eigen provider.
  • Je krijgt toegang tot buitenlandse content die juist in Nederland niet beschikbaar is.
  • Gegarandeerd hoge snelheid.

Zeg eens eerlijk: heb jij een goede backup?

Ben jij ook zo bang dat jouw externe harde schijf niet meer werkt en je al je bestanden en foto's kwijt bent? Wij zorgen er altijd voor dat we twee externe harde schijven hebben. Als er een kapot gaat of niet meer werkt, dan heb je altijd de andere nog. De prijzen van harde schijven zijn enorm gedaald. Deze portable harde schijf van maar liefst 1GB is compact en ideaal voor onderweg. Ook verkrijgbaar als 4GB. Geschikt om al je foto's, video's en documenten op te slaan en te backuppen.

Nooit meer gedoe met losse geheugenkaartjes

Al die verschillende geheugenkaartjes die zonder adapter niet in je laptop passen. Wat een gedoe. Herken je het? Deze supergoedkope USB kaartlezer lost alle problemen voor je op!