WhatsApp op pc, mac of tablet gebruiken

WhatsApp op de computer of laptop is erg handig in gebruik, maar hoe stel je het in?

WhatsApp op pc

WhatsApp op de computer, het kan! De meeste mensen kennen WhatsApp wel: de handige berichten-app die tegenwoordig op vrijwel elke smartphone geïnstalleerd staat en waarmee snel tekstberichtjes, maar ook foto’s en filmpjes verstuurd kunnen worden. Zelfs videobellen kan er goed mee. Niet iedereen weet echter dat WhatsApp op de pc ook te gebruiken is.

Zowel voor Windows als Mac hebben de makers van WhatsApp een programma gemaakt dat op de pc of mac geïnstalleerd kan worden. Ideaal voor als je de hele dag achter je pc of Mac zit. Je hoeft niet steeds meer op je telefoon te kijken en bovendien typt het ook nog eens aanzienlijk sneller. We lichten de verschillende mogelijkheden toe hoe je WhatsApp op je pc of laptop gebruikt.

Gebruik de webversie van Whatsapp in de browser

Met de Whatsapp via het web is het mogelijk om op je computer of tablet in te loggen op je WhatsApp-account. Je kunt vervolgens alle berichten versturen en ontvangen, terwijl je de berichten gewoon en snel via je normale toetsenbord typt. Om de webversie te gebruiken ga je in je browser naar https://web.whatsapp.com. Op dit scherm wordt een zogenaamde QR-code getoond, die je vervolgens met je smartphone moet scannen. De scanner waarmee je de QR-code via WhatsApp kunt scannen vind je in het hoofdmenu van WhatsApp bij ‘WhatsApp Web’. Je ziet deze optie niet als je in het berichtenscherm met iemand zit, dus ga altijd terug naar het hoofdmenu. Als je de code gescand hebt, wordt je smartphone direct gekoppeld met WhatsApp op de pc of laptop.

WhatsApp Web
WhatsApp Web eenvoudig inloggen en telefoon koppelen via unieke QR-code

Let op: als je WhatsApp Web gebruikt, dan gebruikt je telefoon nog steeds data. Je smartphone stuurt alle berichtjes en foto’s door naar WhatsApp Web. Dit kan veel data verbruiken, dus mogelijk is het alleen aan te raden om WhatsApp Web te gebruiken als je een wifi-verbinding hebt.

Het voordeel is wel dat er geen berichten opgeslagen worden op de computer, zodat niemand na gebruik je berichtjes kan lezen of zien. Ook kun je later op je telefoon gewoon verder waar je gebleven was, alle berichten die je op je pc, laptop of tablet hebt getypt staan gewoon in WhatsApp. Erg handig dus!

WhatssApp installeren op computer

Wil je liever niet via het web/een browser WhatsApp gebruiken? Dan is het goed om te weten dat er ook installatiebestanden bestaan voor Windows 8 of hoger en Mac OSX 10.9 en hoger. Als je dit programma downloadt en installeert kun je WhatsApp op je pc gebruiken zonder dat je een internetbrowser nodig hebt. Download WhatsApp het installatieprogramma.

whatsapp-op-mac-desktop
WhatsApp gebruiken op Mac of desktop-pc

Als het bestand gedownload is, kan WhatsApp op je computer geïnstalleerd worden. Net zoals bij WhatsApp Web, dien je ook hier in te loggen door middel van het scannen van de QR-code die in beeld verschijnt bij het openen van het WhatsApp-programma. WhatsApp Desktop downloaden in de Apple App Store kan ook.

Uitloggen WhatsApp Web

Als je klaar bent, vergeet dan niet om uit te loggen op je computer, laptop, tablet of Mac. Rechts van je profielfoto vind je een knop met drie puntjes. Daar zit de optie ‘afmelden’. Klik op ‘afmelden’ en je wordt uitgelogd. Op je smartphone staan alle berichten nog wel en deze kun je vervolgens weer gewoon normaal gebruiken.

WhatsApp werkt niet?

Als WhatsApp op de pc niet werkt, dan zit de oorzaak meestal in het maken van de verbinding. Controleer of zowel je smartphone als de pc, laptop, mac of tablet een goed werkende internetverbinding heeft (wifi of 4G)

Laat een reactie achter