YouTube video downloaden op Android, iPhone of iPad

Video van YouTube downloaden op je telefoon, Android, iPhone of zelfs een iPad is mogelijk. Hoe doe je dat? Lees het hier.

YouTube downloaden telefoon Android iPhone iPad

Downloaden van een YouTube-video op je pc, laptop of mac gaat vrij eenvoudig. Voor mobiele apparaten, zoals een telefoon met Android, iPhone of iPad kan het downloaden van YouTube gelukkig ook, alleen werkt het iets anders. Het is namelijk niet mogelijk om op je mobiele apparaat gebruik te maken van een website om films van YouTube te downloaden, maar je moet er een speciale app voor installeren.

YouTube video downloaden op Android

Via Android is het gemakkelijk om video’s van YouTube te downloaden. Hoewel je apps hiervoor niet in de Google Play Store zult tegenkomen. Dit in verband met het beleid van Google, dat officieel niet toestaat dat YouTube films gedownload mogen worden, maar bekeken moeten worden via die site van YouTube zelf. Daarom kun je de app om van YouTube te downloaden niet in de officiële Google Play Store vinden, maar moet je op zoek gaan naar de app YouTube Downloader for Android. Dit programma is op internet als los .APK-installatiebestand te downloaden.

Om YouTube Downloader for Android te kunnen installeren, moet je in de instellingen op het tabblad Beveiliging de optie Onbekende bronnen toestaan inschakelen. Doe je dat niet, dan kan het installeren van YouTube Downloader for Android niet worden toegestaan. Is het installeren van YouTube Downloader gelukt, dan open je de standaard app van YouTube (dus niet YouTube Downloader openen) en ga je op zoek naar een video die je wilt downloaden. Als je vervolgens op de knop Delen klikt, zie je daar een nieuwe extra optie waarop nu ook YouTube Downloader te vinden is. Kies de kwaliteit die je wilt hebben en het downloaden zal beginnen.

Youtube downloaden op Android
Op je Android-telefoon kun je YouTube video’s downloaden

YouTube video downloaden op iPhone of iPad

Apps in de App Store van Apple verschijnen, maar verdwijnen vaak erg snel. Download-apps voor YouTube worden vaak snel weer offline gehaald. Het is dus even zoeken naar een app die van YouTube kan downloaden. Om deze reden is het lastig om een bepaalde app aan te raden. Vind je er wel een? In de meeste apps vul je de link van de video in, waarna het bestand naar je iPhone of iPad gedownload wordt.

Wel is het mogelijk om via je Mac of pc de van YouTube gedownloade video’s meteen naar je iPhone of iPad te kopiëren. Hiervoor raden we Softorino Converter aan. Dit programma downloadt de filmpjes zonder reclame en kopieert ze vervolgens direct naar een iPhone of iPad die op de Mac aangesloten is. Je kunt Softorino Converter ook gebruiken om filmpjes van Facebook en Instagram te downloaden. In het programma kun je aangeven of je beeld en geluid of alleen het geluid wilt opslaan.

Laat een reactie achter