YouTube werkt niet meer of is vastgelopen

Als YouTube niet meer werkt kan dat erg vervelend zijn. Je wilt een filmpje kijken, maar het filmpje speelt niet af. Bekijk de oplossingen voor als Youtube niet werkt en los het Youtube-probleem snel op.

YouTube loopt vast werkt niet

YouTube werkt niet of YouTube loopt vast? Dit is een veelvoorkomend probleem dat een aantal oorzaken kan hebben. We bespreken de redenen waarom YouTube niet meer werkt en of het aan je instellingen of aan je software ligt.

Een snelle oplossing die je eerst kunt testen is om je browser een keer af te sluiten en weer op te starten, of dit met de hele computer te doen. Als dit het YouTube probleem niet verhelpt, probeer het dan met de onderstaande oplossingen.

Youtube werkt niet doordat je een oude browser gebruikt

Oude browsers vereisen soms nog Adobe Flash Player. Dat is software die je in je browser installeert en waarmee inhoud zoals geluid, beeld en bijvoorbeeld spelletjes getoond kunnen worden. In de nieuwste browsers maakt YouTube automatisch gebruik van HTML 5, dat de nieuwe standaard is voor YouTube. Je kunt dus twee dingen doen: installeer Adobe Flash Player, of installeer een nieuwere versie van je internetbrowser. We adviseren de laatste optie, omdat je zo ook veiliger surft en gebruik maakt van HTML 5. Adove Flash Player wordt steeds minder ondersteund en ook door YouTube uiteindelijk uitgefaseerd.

Download Adobe Flash Player hier

YouTube werkt niet goed, het beeld is schokkerig of soms zwart. YouTube loopt vast
Werkt YouTube traag of YouTube loop vast? Waarbij het beeld schokkerig is, of steeds blijft hangen of laden? Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een trage internetverbinding, of een te hoge instellingen van de YouTube videokwaliteit. Als je toch graag soepel beeld wilt hebben, dan kun je de videokwaliteit van de YouTube-video’s lager instellen.

Ga hiervoor naar YouTube en klik rechts onderin de video op het tandwiel icoontje. Hier zie je een aantal getallen, bijvoorbeeld 1080p, 720p, 420p enzovoort. Hoe lager het getal dat je kiest, des te minder data gebruikt om de YouTube video te bekijken. De filmpjes worden sneller geladen, waardoor je wel probleemloos naar de filmpjes kunt kijken, hoewel de kwaliteit iets achteruit zal zijn gegaan. Meestal is niet niet storend.

YouTube werkt niet meer, doet helemaal niets

De meest voorkomende oorzaak waardoor YouTube niet meer werkt is het gebruiken van een verouderde browser. Omdat YouTube van Google is, adviseren we ook het gebruik van de browser van Google, Chrome, voor een optimale ervaring. Installeer dus Chrome, of als je deze browser al hebt geinstalleerd, voer dan een Chrome Update uit.

YouTube loopt vast

Staat JavaScript ingeschakeld? YouTube loopt vaak vast of werkt helemaal niet als Javascript niet of niet goed is geinstalleerd. In Chrome kun je dit snel en gemakkelijk controleren door in de adresbalk te typen (zonder aanhalingstekens): “chrome://settings/content”. Selecteer in het gedeelte JavaScript de optie “Alle sites toestaan JavaScript uit te voeren (aanbevolen)” . Klik vervolgens op Gereed om het venster te sluiten. Start Chrome opnieuw en kijk of YouTube weer werkt.

YouTube loopt vast door een slechte internetverbinding

Ook je eigen internet of sterkte van het wifi-signaal kan problemen veroorzaken bij het afspelen van een YouTube-video. Misschien bevind je je te ver van de draadloze router, of ben je een groot bestand aan het downloaden waardoor je internetverbinding traag geworden is. Het afspelen van een YouTube-video is dan te zwaar. Als je zeker weet dat je geen andere downloads aan hebt staan en je op de plek waar je de YouTube-filmpjes kijkt normaal gesproken wel altijd goed beeld hebt, probeer dan om eerst het apparaat waarop je wilt kijken ui te schakelen en vervolgens ook je router te resetten. Zet je apparaat pas weer aan als je internetrouter weer helemaal is opgestart en de internetverbinding weer actief is. Probeer opnieuw om te kijken of YouTube weer werkt.

Loopt YouTube vast? Controleer extensies, plug-ins, leeg je cache en cookies

YouTube doet het niet na al je inspanningen? Controleer dan of je misschien niet een extensie of plug-in in je browser hebt geinstalleerd die ervoor zorgt dat YouTube niet meer werkt. Ook gegevens die in je cachegeheugen staan opgeslgen kunnen soms problemen met YouTube veroorzaken. Leeg je internetgeschiedenis, verwijder bestanden die in je cache zitten en gooi ook cookies weg. Probeer vervolgens om opnieuw een video op YouTube af te spelen.

YouTube werkt niet op mobiele telefoon

Als YouTube vast loopt op je telefoon, controleer dan eerst of je wel gebruik maakt van de speciale YouTube-app. Sommige mensen spelen de YouTube-video’s af vide hun internetbrowser, die niet optimaal werkt op mobiele telefoons. In de App Store en Play Store van Apple en Google vind je hiervoor speciale YouTube-apps. Probeer opnieuw af het afspelen via deze app wel goed gaat.

Werkt afspelen van YouTube op je telefoon nog steeds niet goed? Dan kan het zijn dat je internetverbinding slecht is. Controleer ook of je nog andere downlaods aan hebt staan, of dat je telefoon druk is met andere taken die de snelheid van je apparaat verlagen.

En andere mogelijkheid is dat je niet met wifi verbonden bent, maar al dan niet per ongeluk via 4G YouTube aan het kijken bent. Dit merk je vooral aan schokkerig beeld en het steeds moeten laden van de video. Zet wifi aan en kijk of dit je probleem met Youtube afspelen verhelpt.

YouTube storing?

Als je alle oplossingen hebt geprobeerd en YouTube werkt nog steeds niet, dan is het ook mogelijk dat er bij YouTube tijdelijk een storing is. In het geval van een YouTube storing zit er niets anders op dan een paar uur te wachten en te kijken of YouTube vanzelf weer werkt.

Conclusie

Als YouTube het helemaal niet doet, dan zit het probleem vaak in verkeerde software, of het niet goed geïnstalleerd staan van de benodigde browser, javascript of updates.

Als je video het wel doet, maar de video op Youtube loopt steeds vast, dan zit het probleem meestal in een slechte internetverbinding, traag wifi of een te drukke telefoon of laptop.

Laat een reactie achter